На Бојан му треба нашата помош – на 17 годишна возраст по тешка сообраќајна несреќа …


Јас Бојан Димитриевски на 23.08.2018 год.на 17 годишна возраст по тешка сообраќајна несреќа не по моја вина се здобив со тешка повреда на рбетниот мозок (QUADRIPLEGIA- одземеност на раце и нозе) при што останав целосно неподвижен.Oд тој миг ми се смени животот,моите соништа застанаа тука.

По долготрајни терапии и вежби низ центрите во Македонија и Србија имав многу мал незначителен напредок. Затоа по консултации со лекари од клиниката ,,Neurovita” во Москва- Русија ни дадоа надеж дека со лекување со матични клетки може повторно да застанам на моите нозе.

За таа цел потребно е да ми направат 10 третмани. Моето лекување ќе опфати повеќе кратно одење за Москва-Русија.За ова ќе имам потреба од придружба со моите родители, бидејќи сам не можам. Првото одење ќе чини 28.000 евра истото ќе се состои од комплетен преглед и започнување со третман со матични клетки. Интензитетот на одењето во Москва-Русија ќе зависи од резултатите кои што ќе ги покажам.

Моето семејство не е во можност да ги подмири трошоците за моето лекување.

Барам помош од СИТЕ ХУМАНИ ЛУЃЕ.

Ви благодарам од срце.

Со почит Бојан Димитриевски.

*Броеви за донации:
Телеком: 070 143-414
Вип(A1): 143 550

Трансакциска сметка: 200003373418462

За донации од странство :
SWIFT: STOBMK 2X
EUR: MK07200003376775050
USD: MK07200003376787660
CHF: MK07200003376781355Видете следно

Од денеска до 3 ноември, во МСУ ИЗЛОЖБА НА 17 ИДЕЈНИ РЕШЕНИЈА ЗА УРЕДУВАЊЕ НА КАЛЕ

Градоначалникот Шилегов денеска присуствуваше на отворањето на изложбата „Уметничка тврдина: Меѓународен конкурс за изработка на …