На денешен ден пред 84 години се роди Херојот од Дебар Маало – ФК Работнички


На денешен ден пред 84 години (4.октомври 1937) се роди Херојот од Дебар Маало – ФК Работнички.

Дане Крапчев ја добил идејата за формирање на клуб кој би имал централно место во животот на Дебар Маало и сите случувања (спортски и револуционерни) во тој дел на градот.


Тој го предложил името Работнички кое ги освоило сите дебармаалци, фудбалскиот клуб да го носи името на работничката класа на која и припаѓаат, биле воодушевени и од изборот на црвената боја на дресовите…


Видете следно

Антологиското дело на Рајх за првпат со Филхармонија

Овој четврток, во 20 часот, оркестарот на Филхармонија ќе го изведе антологиското дело на американскиот …