1. Карл Албрехт - 25.9 милијарди долари. Карл Албрехт Ханс е основач на синџирот Aldi заедно со својот брат Тео. Во 1961 година двајцата го делат својот бизнис. Карл ги зема продавниците во јужна Германија под името Aldi sud, а брат му ги зема останатите за Европа. Тој го прошири својот бизнис во Америка. Карл Албрехт почина во јули оваа година како најбогат човек во Германија.

Најбогатиот човек во Германија живееше скромно во однос на огромното богатство


Коосновачот на „Алди“, Карл Албрехт, почина оваа година во јули, на возраст од 94 години во неговиот роден град Есен. Најуспешниот германски претприемач бил погребан, само неколку метри подалеку од неговиот брат Тео Албрехт, кој почина пред четири години.

Карл Албрехт умре онака како и што живееше, заштитен од очите на јавноста, која за неговата смрт se дозна дури по неговиот погреб.

Карл Албрехт почина со финансиска состојба од 25.9 милијарди долари. Карл Албрехт Ханс е основач на синџирот Aldi заедно со својот брат Тео.

Во 1961 година двајцата го делат својот бизнис. Карл ги зема продавниците во јужна Германија под името Aldi sud, а брат му ги зема останатите за Европа.

Тој го прошири својот бизнис во Америка. Карл Албрехт почина во јули оваа година како најбогат човек во Германија.

До својата смрт, тој живееше повлечено во вила во Есен, скромно во однос на огромното богатство. На неговата приватна банкарска сметка по неговата смрт останале само неколку стотици илјади евра. Карл Албрехт зад себе остави син и ќерка.Видете следно

ФИТР препознаен како успешен модел – поднесена иницијатива да се преслика на регионално ниво

Фондот за иновации и технолошки развој на РСМ е препознаен како успешен пример во студијата …