Најбрзо растечките американски компании


Дури и во услови на криза, американски компании бележат троцифрен раст на профитот во последните 3 години.

Toa станува јасно од новата листа на магазинот Fortune на најбрзо растечките компании во САД, наредени според растот на приходите, добивката и просечната поврат од инвестицијата во последните 3 години.

Еве кои компании се најдоа во него, во кои сектори работат и колку е годишниот раст на профитот во последните 3 години:

1. Jazz Pharmaceuticals (лекови) – 279%

2. HollyFrontier (нафтена индустрија) – 250%

3. Questcor Pharmaceuticals (биофармацевтика) – 107%

4. On Assignment (селекција на професионалци во областа на технологијата, здравството и природните науки) – 141%

5. 3D Systems (производство на 3D Принтери) – 112%

6. CVR Energy (нафтена индустрија) – 177%

7. Virtus Investment Partners (инвестиционен менаџмент) – 276%

8. IPG Photonics (производство на оптички ласери) – 153%

9. HFF (недвижности) – 113%

10. Green Mountain Coffee Roasters (производство на кафе) – 95%.Видете следно

Димковски: Со конкретни мерки ги поддржуваме малите производители на традиционални земјоделски производи

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска присуствуваше на отворањето на прв „Слоуфуд …