Најдоброто место за живеење во светот


Втора година по ред Виена е најдобриот град за живот во светот. Австриската престолнина уште еднаш предводи на рангирањето на Economist Intelligence Unit. Рангирани се 140 градови низ целиот свет според различни фактори како што се политичка и социјална стабилност, криминал, образование, пристап до здравствена заштита, инфраструктура, транспортна мрежа.

Најлошиот град за живеење е главниот град на Сирија – Дамаск.

Еве неколку од 10-те најдобри градови за живеење:

1. Виена
2. Мелбурн
3. Сиднеј
4. Осака, Јапонија
5. Калгари, Канада
6. Ванкувер, Канада
7. Токио
8. Торонто
9. Копенхаген
10. Аделаид, Австралија


Видете следно

Иницијaтива на ФИТР и Македонската банкарска асоцијација за креирање на можности за дополнителна финансика поддршка на домашните компании

Фонд за иновации и технолошки развој ги презентираше инструментите за финансиска поддршка на домашните компании …