Најиновативните компании во светот


Според консултантска компанија Boston Consulting Group најиновативата компанија во светот е Apple. Топ 5 ги дополнуваат Google, Samsung и Microsoft.

Во првите десет се наоѓаат IBM, Sony, Haier, Amazon и Hyundai. Другата социјална мрежа Twitter останува далеку назад – на 43-то место.

Кинескиот производител на техника Haier се искачи за 20 позиции напред до 8-мо место, а јужнокорејската автомобилска компанија Hyundai скокна со 12 места нагоре до 10-та позиција.

Сериозен скок прават и Dell (+17 позиции до 18-то место), HTC (+ 23 позиции на 24-то место), HSBC (+ 21 позиции на 28-мо место) и McDonald’s (+ 12 позиции на 41-то место ).


Видете следно

Градоначалникот Темелковски оствари работна средба со бизнис заедницата и со претставници на спортските клубови од општина Кисела Вода

Денеска градоначалникот Филип Темелковски оствари работна средба со бизнис заедницата и со претставници на спортските …