Најскапиот развод во светот!


Цената е 500 милиони долара и сагата продолжува веќе 20 години. Во споредба со неа разводот на Абрамович изгледа како „разделба со взаемна согласност”.

Алексеј Мордашов е сопственик на концернот “Северстал” и е 18-ти по богатство во светот. Овој руски милијардер беше потребно да плати на својата жена надомест од половина милијарда долари. Тоа се случило ло 1992 година.

Неговата поранешна жена го прогонува низ судовите до ден-денешен, тврдејќи дека акциите кои сопругот во оние времиња добил, постојано ја зголемувале својата вредност.

Рускиот суд неколку пати се произнесува во корист на Мордашов.


Видете следно

Граѓаните месецов ќе добијат поврат на ДДВ од 5,4 милиони евра за второто тримесечје

Граѓаните кои скенираат фискални сметки од почетокот на месецот ќе ги добијат средствата од повратот …