Највлијателните Twitter корисници во Велика Британија


Музичката поп група One Direction и секој од нејзините членови одделно, се носители на највлијателниот Twitter профил на Островот. Едвај под број 7 во рангирањето е рангиран премиерот Дејвид Камерон, кој има околу 400 илјади следбеници.

Излегува дека дури профилите на роднините на членовите на групата се посетени и следени од страна на лидерот на опозицијата во Велика Британија или министерот за финансии Џорџ Озборн, пишува британскиот Тelegraph.

Во истражувањето на податоците на лондонската компанија Peerindex, се наведува дека од испитаните над 10 милијарди насметката на Twitter, 140 од нив се исклучително лојални и бројни следбеници.


Видете следно

Потпишувајте ги документите со Телеком од дома, за непречено функционирање на вашиот бизнис

Дигиталното работење од дома не е новост денес, кога комуникациската технологија пружа неограничени можности. Но, …