Намален бројот на дипломираните студенти на додипломски студии на високите стручни школи и факултетите за 10 %


Според податоците на Државниот завод за статистика добиени од пристигнатите извештаи, во Република Северна Македонија, бројот на дипломираните студенти на додипломски студии на високите стручни школи и факултетите, во 2018 година во споредба со 2017 година, е намален за 10 %.

Од вкупниот број дипломирани студенти, 87 % се редовни, а 13 % се вонредни студенти.

Процентот на дипломирани студентки изнесува 58.9 %.

Од вкупниот број студенти, 33.6 % дипломирале во рокот, додека 66.4 % дипломирале по рокот.


Видете следно

Легендарно лого: Нова Opel Mokka прва со новата молња

Чиста прецизност: сите следни нови модели на Opel ќе го носат ново дизајнирано лого на …