Напредниот начин на скенирање од апликацијата „МојДДВ” достапна на „Гугл плејстор”


Прилагодената верзија на апликацијата „Мој ДДВ” од денеска е достапна и на Гугл Плејстор, информира Управата за јавни приходи.

Корисниците на апликацијата, треба прво на направат ажурирање на МојДДВ на Плејстор, а потоа да се најават на апликацијата и во делот „профил” во прозорчето „тип на баркод скенер” да одберат опција „напреден”.


Од УЈП потсетуваат и дека во тек е исплатата на дел од ДДВ за второто тримесечје од годината, а секој корисник може да ја провери состојбата на исплата од МојДДВ на својот кориснички профил. бак/сп/

Скопје, 10 август 2022 (МИА)Видете следно

Шаќири: Градиме систем кој обезбедува континуиран развој на високото образование и науката

Архитектонскиот факултет денес е врвна високообразовна институција која подготвува кадри од областа на архитектурата и …