Фото: Vox

Нема повеќе пушење во локалните ресторани, барови или кафулиња во Австрија


Пушачите во Австрија веќе нема да можат да пушат цигари додека пијат кафе во локалните ресторани, барови или кафулиња. Од денес, им е забрането пушењето.

Ова важи и за електронските цигари и наргиле, објавија светските агенции. Прекршителите ќе бидат казнети со казна до 1.000 евра, а претпријатијата до 10.000 евра.

Австрија е една од последните европски земји што забранува пушење во установи. Околу една четвртина од август 8,8 милиони луѓе се пушачи, што е над европскиот просек (18 проценти).


Видете следно

Арсовска: Потребна институционална поддршка за позиционирање на македонските брендови

Македонските брендови тешко се позиционираат, мала e застапеностa на нашите производи на глобалните пазари, a …