Nielsen стекна 51% од MediaResearch


Nielsen Холандија стекна 51% од чешката пиплметрична компанија MediaResearch, соопштија од Nielsen, без да го прецизираат износот на трансакцијата.

Се очекува двете компании да работат заедно во насока обединување на производите и услугите, за да понудат на своите клиенти сеопфатен производ – податоци што купуваат, што гледаат и како се информираат корисниците.

Преговорите завршиле со обезбедување на купување на 51% од MediaResearch, па сега двете компании се очекува да се спојат.

Сите компании во кои MediaResearch има удел, стануваат дел од меѓународниот холдинг Nielsen.


Видете следно

Јапонија предупредува на територијалните побарувања на Кина во регионалните мориња

Кина се обиде да ги засили своите еднострани територијални побарувања во регионалните мориња за време …