Nintendo го запира производството на конзоли Wii


Јапонскиот огранок на Nintendo ќе престане со производството на конзоли Wii, пренесува Polygon.

На сајтот на производителот се наведува дека производството на држачите во Јапонија ќе престане “наскоро”. Конкретниот датум сепак не се посочува.

Додатокот Wii постои од 2006 година. Во овој момент од него се продадени над 100 милиони копии, а 12,7 милиони во Јапонија.

Wii е една од најпопуларните конзоли во историјата и најдобро продаваниот приклучок на Nintendo. На крајот на 2012 година компанијата лансираше на пазарот поевтина мини верзија која првично почна да се продава во Канада.


Видете следно

Збогум на градините: ЕУ и Хрватска ги забрануваат автохтоните и стари сорти на семе

Од земјоделците и одгледувачите на зеленчук ќе се бара да користат стандардизирани и униформни семиња, …