Новите министри ќе бидат предложени утре во Собрание


Утре премиерот Зоран Заев се очекува да ги достави до Собранието предлозите за новите министри. Засега не се знаат имињата. Од Владата не кажуваат дали меѓу нив има и заменици министри, но додаваат дека по предлозите на премиерот до Собрание, имињата ќе бидат познати за јавноста.

Премиерот Зоран Заев најави дека ќе бидат сменети вкупно 8 министри, и заменици и 20-тина директори на јавни претпријатија.

Неофицијално, од министрите на ДУИ заминува само Хазби Лика. Садула Дураку ќе раководи со новото Министерство за политички систем, а неговото место во животна средина ќе го заземе Насер Нуредини.


Видете следно

НБРМ: Денарот е и ќе остане стабилен – нема промени на нивото на неговиот девизен курс

Имајќи предвид дека во некои медиуми и на социјалните мрежи има објави во коишто се …