McDonalds fast food Kilmarnock Ayrshire

Новото лого на компанијата Мекдоналдс


Властите бараат од нас да останеме дома за да избегнеме места каде што се собираат луѓето. Според нив, само преку социјална изолација можеме да спречиме инфекција со коронавирус.

Се повеќе и повеќе слики сега се гледаат на социјалните мрежи, каде што логоата на познати марки се обработени во хумористична намена.

Не хумористично, Мекдоналдс во Бразил и Индија ги повика сите граѓани да ја следат социјалната дистанца на прилично интересен начин.

Во краток клип, гледаме како логото на компанијата е поделено на два. Во многу земји низ светот, Мекдоналдс сега не им дозволува на своите клиенти да седат во ресторани, туку можат да нарачаат само храна.

 

View this post on Instagram

 

A little distance goes a long way! Stay home, stay safe. #SocialDistancing #StaySafe

A post shared by McDonald’s India (@mcdonaldsinindia) on


Видете следно

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА ПРОДОЛЖУВА ДА ГИ ОДРЖУВА ХИГИЕНАТА И ЧИСТОТАТА

Во пресрет на последните случувања и новонастанатата ситуација поврзана со пандемијата на вирусот Ковид-19, екипите …