????????????????????????????????????

Нуредини одржа средба со Директорот на Германското друштво за интернационална соработка (ГИЗ)


На 15 август, 2019 година Mинистерот за животна средина и просторно планирање г-дин Насер Нуредини одржа средба со Директорот на Германското друштво за интернационална соработка (ГИЗ) за Република Северна Македонија и Косово г-дин Давид Оберхубер .

На средбата се разгледуваа можностите за пренесување на германските искуства и експертиза  за управување со животната средина. Како приоритетни области се наведоа квалитет на воздух, управување со отпад и исполнување на барањата од Поглавје 27 „Животна средина“.

Министерот Нуредини истакна дека пренесувањето на германското искуство е одлична можност за нас преку координирана акција заедно со сите засегнати страни да обезбедиме поздрава животна средина на идните генерации.


Видете следно

Работна средба за подготовка за Европскиот квиз на парите: Значително зголемен интересот за финансиска едукација

Нашата земја по вторпат е дел од Европскиот квиз на парите – еден од најзначајните …