Нуредини оствари средба со косовскиот министер за животна средина и просторно планирање Матоши


Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини денес во Приштина, Косово оствари работна средба со министерот за животна средина и просторно планирање на Косово, Фатмир Матоши. Во изјавата дадена на медиумите по состанокот, министерот Нуредини изјави:

– Задоволство ми е што денес сум во Приштина и што се сретнaв со мојот колега Матоши. Се надевам дека од оваа средба ќе излеземе со низа иницијативи за плодна соработка меѓу двете соседни земји, затоа што – јас верувам, а сите ќе се согласиме – животната средина не знае за граници.

Министерот Нуредини нагласи дека Република Северна Македонија и Република Косово ги делат скоро истите проблеми со животната средина, загадувањето на воздухот, управувањето со отпадот, водата, природните ресурси, итн., и ја искажа својата длабока убеденост дека соработувајќи во правилното менаџирање со заедничките проблеми од областа на животната средина, стануваме уште поблиски како соседи, гледаме колку имаме заедничко и колку поголем бенефит имаме работејќи во партнерство. На крајот Нуредини изрази надеж за успешна идна соработка.


Видете следно

Вицепремиерот за економски прашања д-р Кочо Анѓушев на средба со министерот за сојузни, европски и меѓународни работи на Северна Рајна – Вестфалија д-р Стефан Холтхоф Пфортнер

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев оствари средба со …