Од 13 до 17 мај Фестивал на новиот германски филм во Домот на култура во Кавадарци


Фестивалот на новиот германски филмски пристигнува во Кавадарци. Од 13 до 17 мај 2019  година, Германска Амбасада, Гете-институт Скопје, ПроКредит Банка и Македонски Телеком, по четиринаесетти пат ќе го презентираат „Фестивалот на новиот германски филм“ во Центарот за култура во Кавадарци.

Трагикомедијата „100 работи“ која зборува за тоа колку конзумеризмот нè обзема и колку ги користиме материјалните рaботи за да ги искомпензираме суштинските во режија на Флориан Давид Фиц е филмот кој ќе го отвори фестивалот на 13 мај во 19:30 часот.

Покрај филмот „100 работи“ ќе имате можност да ги погледнете и филмовите „Жешко столче“, „Во време кога светлината згаснува“, „Исход на вистината“, „Љубопитниот Тоби и тајната на нашата планета“, „Тим Талер или момчето што ја продаде својата насмевка“, „Помош, ги смалив родителите“ како и серијалот на кратки филмови. Филмскиот фестивал на новиот германски филм веќе од 14 до 22 мај ќе започне со проекции и во Куманово.


Видете следно

Коста Ивановски, CFA назначен за нов член на Управниот одбор на Сава пензиско друштво АД Скопје

Според последните промени во органите на управување на Сава пензиско друштво АД Скопје, Коста Ивановски, …