Од свински кожинки до гумени бонбони: Погледнете како се добива желатинот (Видео)


Желатинот е состојка која што се содржи во гумените бонбони.

На видеоснимката можете да го видите обратниот процес на правење желатин, каде преку живите животни на фарма, т.е. дерењето на свинска кожа, и варењето коски и ‘рскавици се добива желатинот.

Оваа состојка уште се користи во некои од јогуртите, сирењата, супите и преливите за салата.


Видете следно

ФИТР: 158 предлог дигитални решенија на јавниот повик Креатон за справување со последиците од КОВИД – 19 одат во фаза на финална селекција

  Вкупно 158 од 546 пристигнати иницијативи одат во фаза на финална селекција на јавниот повик КРЕАТОН наменет за креирање на …