Одржана работна средба помеѓу министрите за внатрешни работи на Република Северна Македонија и на Република Финска


Денеска во Министерството за внатрешни работи се одржа работна средба помеѓу министрите за внатрешни работи на Република Северна Македонија и на Република Финска, Оливер Спасовски и Мариа Охисало.

На состанок, министерот Спасовски изрази задоволство што Република Северна Македонија е домаќин на Министерски форум ЕУ/Западен Балкан за правда и за внатрешни работи, кој е организиран во рамки на Финското претседателство со Советот на ЕУ. Истовремено, министерот Спасовски ги презентираше активностите кои нашата држава ги превзема во справувањето на борбата против организираниот криминал, тероризам и илегалната миграција.

Од страна на министерката Охисало беа презентирани приоритетите на Финското претседателство со Советот на ЕУ, активностите кои се преземени со цел реализација на наведените приоритети, како и предизвиците со кои се соочуваат.

Истовремено, на наведениот состанок се разгледаа можностите за продлабочување на билатералната соработка меѓу двете пријателски држави.

 


Видете следно

На денешен ден беше застрелан, а остана еден од најголемите музички икони на дваесетиот век

Џон Винстон Ленон е роден на 9 октомври 1940 е познат како пејач, композитор и …