Одржани 2 инфо дена во склоп на едукативната кампања за ИПАРД Програмата 2014 – 2020


Минатата недела во општините Сопиште и Петровец се одржаа 2 инфо дена во
склоп на едукативната кампања за ИПАРД Програмата 2014 – 2020. Голем број
на лица беа заинтересирани за мерките, посебно за мерка 7 „Диверзификација
на фарми и развој на бизниси“. Повикот за оваа мерка беше објавен на 4-ти
октомври и трае до 18-ти ноември 2019 година.

Претставниците на Телото за управување со ИПАРД фондовите од Министерството
за земјоделство, шумарство и водостопанство и Агенцијата за финансиска
поддршка во земјоделството и руралниот развој ги информираат граѓаните и
сите заинтересирани за постапките и условите за аплицирање за средства од
ИПАРД II Програмата 2014-2020 и тие во текот на наредните неколку недели ќе
ги продолжат своите активности преку инфо денови во повеќе општини и
населени места. Согласно планот, оваа недела ќе се одржат инфо денови, и
тоа:

15 Oктомври 2019 – Берово (мала сала во Општина Берово во
11:00ч.) и Пехчево (кино сала во ОУДК „Јане Сандански“ во 15:00ч.),
16 Oктомври 2019 – Дојран (ресторан „Калдрма“ во 11:00ч) и
Негорци (ресторан „Центар Негорци“ во 15:00ч),
17 Oктомври 2019 – Белчишта (сала во Општина Дебрца во 11:00) и
Охрид (голема сала на општина Охрид во 15:00 ч.).

Во склоп на овие денови ќе се претстават мерките 7 и 3, со тоа што во
фокусот на вниманието ќе биде мерка 7 „Диверзификација на фарми и развој на
бизниси“ имајќи во предвид дека објавениот Јавен повик 01/2019 се однесува
на аплицирање по мерката 7.


Видете следно

За една недела со специјалните возила пајак се подигнати 224 возила од јавните површини

Во текот на изминатата недела (17.01 – 23.01.2020 година) со специјалните возила пајак се подигнати …