Општина Кисела Вода ќе добие нов парк – „Иднина”


Нов парк ќе биде отворен денеска во Општина Кисела Вода.

Именуван “Иднина”, паркот е лоциран непосредно до кружниот тек, помеѓу Припор и Кисела Вода.


Како што информираат од Општината, изјава по тој повод ќе даде градоначалникот Орце Ѓорѓиевски.

Отворањето на паркот е првиот од случувањата по повод роденденот на Општина Кисела Вода, кои се одвиваат под слоганот “67 Години моја Кисела Вода”. вг/сп/Видете следно

Презентација на извештајот за справување со загадувањето на воздухот во Град Скопје

Македонска платформа против сиромаштијата денеска ќе го презентира извештајот насловен „Справување со загадувањето на воздухот …