Ова е Мефали Гури – скопјанецот кој загина на планината Олимп


Искачувањето на планината Олимп во Грција трагично заврши за 57-годишниот Мефали Гури од Скопје, член на Планинарското друштво Шкупи. Мефали загинал во саботата околу 20 часот во близина на Планинарскиот дом „Спилиос Агапитос“.

Во извлекувањето на планинарот Гури биле ангажирани 14 пожарникари и припадници на специјалната единица за несреќи.

За денес во Солун е предвидена обдукција на телото којашто треба да даде одговори кои се причините за падот.


Видете следно

Ангеловска: Остварувањето на буџетските приходи е 12,7 милијарди денари, а на даночните 6,5 милијарди

Даночните приходи во мај бележат помал пад од проектираниот што покажува дека го имаме одбрано …