Ова се најомилените брендови во светот


Една од најголемите и препознатливи компании за забава – Walt Disney Co., е омилен бренд на многу луѓе низ светот. Тоа го покажа глобалното истражување на консултантската компанија APCO Worldwide меѓу повеќе од 70 илјади корисници во 15 земји во светот.

Подбредбата на компаниите е според т.н. Emotional Linking Index, кој оценува како компанниите комуницираат со корисниците што се однесува до разбирање, достапност, читливост, значење, почит и др.

Еве кои се најомилените компании во светот :


Видете следно

Одржана работна средба помеѓу министрите за внатрешни работи на Република Северна Македонија и на Република Финска

Денеска во Министерството за внатрешни работи се одржа работна средба помеѓу министрите за внатрешни работи …