Овој човек денес заработи 180 милиони долари


Денешниот ден беше доста пријатен за Карл Ајкен. Познатиот инвеститор доста време ја убедуваше eBay да се оддели од компанијата PayPal и компанијата вчера изјави дека ќе го направи.

Во 2015 година PayPal ќе се тргува како посебна компанија. Акционерите на eBay во моментов ќе имаат акции и во двете компании. Ајкен поседува над 30 милиони акции на компанијата, според податоците на Bloomberg.

кциите на Ebay поскапеле со 6 долари денес, што значи дека Ајкен направил 180 милиони долари! Не е лошо за еден ден.Видете следно

Димковски: Со прецизни податоци за земјоделски стопанства до ефикасна реализација на мерките за развој на земјоделството

Денеска заврши имплементацијата на Твининг Проектот „Финализирање на мрежата на сметководствени податоци од земјоделски стопанства“, …