Пад на туризмот во Хрватска: Германците се главните “виновници” за лошата сезона


Во првата недела од јули Хрватска забележа 90.000 гости и 400.000 ноќевања помалку отколку во истиот период минатата година.

Според порталот Index.hr, падот на доаѓањето на гостите е забележан во сите земји, а најслабо е во приватното сместување.

Според податоците на порталот, 12% се помалку пристигнувањата и речиси 20% помалку ноќевањата од германскиот пазар, што е најважно за Хрватска кога станува збор за туризмот.

Во првата недела од јули 2018 година, во Хрватска пристигнале 1.094.199 гости, а оваа година 1.004.139.


Видете следно

Инфо средби за ИПАРД Програмата 2014 – 2020 во општините Чешиново-Облешево и Пробиштип

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство продолжува со реализирање на Инфо средбите за спроведување и …