Panasonic излегува од пазарот на паметни телефони


Јапонската корпорација Panasonic Corp. одлучи да го напушти пазарот на smartphone поради ниската популарност на своите производи во земјата.

Тоа го соопштија претставници на компанијата, пренесува ИТАР-ТАСС. Корпорацијата објави дека ќе ја претстави последната линија на паметни телефони до крајот на годината, а потоа ќе го прекине развојот на нови модели за масовно користење, но ќе продолжи да произведува ограничени корпоративни наредби.

Минатата година лидер на јапонскиот пазар на паметни телефони за прв пат стана САД со корпорацијата Apple Inc., чиј удел достигна 23,3% т.е. 28,48 милиони продадени апарати.


Видете следно

Националната пошта подготвува нов систем за посебно сметководство и алокација на трошоци

Скопје, 3 јуни 2020 (МИА) – Стартуваа активностите за одредување соодветен систем за посебно сметководство …