Павле Богоевски: Овој пат Апасиев ЌЕ ВЛЕЗЕ во Парламентот


Прочитав дека моите статуси им биле предолги и прекомплицирани за читање на „другарите и другарките“ од Левица. Затоа, еве нешто покусо и поедноставно:
Да, овој пат апасиев ЌЕ ВЛЕЗЕ во Парламентот. Не поради неговите 387К интеракции на фб или „енгејџменти“ како што ги нарекува патриотот. Уште помалку поради неговиот партиски рејтинг од 1-1.3%.
Ќе влезе, бидејќи веќе одработи за вмро-дпмне и уште поважно, бидејќи на нив им треба гласен шарлатан во Парламентот. Бидејќи им треба некој кој ќе ги извикува нивните највлажни и најнационалистички соништа на сиот глас од собраниската говорница, блокирајќи ги сите процеси кои дпмне ќе треба да ги спроведат ако сакаат да останеме на патот кон ЕУ и давајќи им го совршеното алиби – дека не е од нивната партија и дека „немаат контрола врз него“.
Ќе влезе и ќе ги остави во заборав сите носители на листи, пратенички кандидати и „загрижени патриоти“ зад него, како што има направено многу пати до сега.
Затоа димче, престани да се криеш зад твоето овогодинешно топовско месо. Не ти доликува, човече.


Видете следно

Мицкоски: Ахмети ме информираше дека ќе преговара за влада со СДСМ

Со Али Ахмети имавме едночасовна средба минатата недела во Собранието. На таа средба господинот Ахмети …