Пазар за трилион долари


Шопингот во мрежата продолжува да привлекува повеќе корисници. Тргувањето во светот ќе достигне 1.47 трилиони долари во 2014, според прогнозата на eMarketer. Тоа е раст од речиси 20% на годишна основа.

Во 2018 онлајн трговијата ќе порасне до 2,35 трилиони долари.

Најголем пазар продолжува да биде Северна Америка. Регионот сепак ќе ја загуби лидерската позиција од азиско-пацифичкиот регион во 2015, предвидува eMarketer.

За Централна и Источна Европа изданието предвидува дека онлајн продажбата ќе земат раст од 4% оваа година, а стапката на раст ќе продолжи да се забавува во наредните години.


Видете следно

Паметните телефони ќе дијагностицираат коронавирус

Сан Франциско, 5 декември 2020 (МИА) – Камерата на секој паметен телефон ќе може да дијагностицира …