Пчеларите да ги заштитат пчелните семејства: Во понеделник авионска дезинсекција против комарци во Скопје


Градот Скопје ги известува граѓаните дека првата фаза од авионската дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се изврши на 04.05.2020 година (понеделник), во раните утрински часови.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, истата ќе се изврши во истиот термин првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни.

Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.


Видете следно

Ова е листа со најмоќните пасоши во светот: Еве на која позиција се наоѓа македонскиот

Најсилниот пасош во светот во моментот е на Јапонците, чии сопственици можат слободно да патуваат …