Почина македонски новинар и дописник на националното македонско радио и телевизија


По кусо боледување вчера претпладне почина новинарот Ѓорги Појразовски. Тој беше роден 1954 година и во целиот свој животен век се занимаваше со новинарство информирајки за случувањата и настаните од струмичко.

Појразовски беше дописник на националното македонско радио и телевизија и оснивач и сопственик на локалното радио во Струмица – Експрес радио

Појразовски денес ќе биде погребан на градските гробишта во Струмица.


Видете следно

Обединета Европа на 19. Моден Викенд Скопје

Шоурум со ексклузивни парчиња од дваесет и осум претставници на седумнаесет различни земји, гостување со …