Погледнете како физички го нападнаа градоначалникот на Солун (Видео)


Јанис Бутарис вчера беше нападнат од толпа грчки националисти за време на церемонијата за одбележување на годишнината од геноцидот на Пондите – грчко население од Мала Азија кое било протерано во почетокот од страна на Младотурците по што биле приморани да се отселат на север на територија на поранешниот СССР и во Грција.

Тој првично бил исвиркан и навредуван, при што тој не реагирал додека некои од насобраната маса не почнале директно да му се закануваат, а некои се решиле и да го нападнат…

Бутарис во еден момент паднал и бил удиран во главата и нозете.Видете следно

Од денеска до 3 ноември, во МСУ ИЗЛОЖБА НА 17 ИДЕЈНИ РЕШЕНИЈА ЗА УРЕДУВАЊЕ НА КАЛЕ

Градоначалникот Шилегов денеска присуствуваше на отворањето на изложбата „Уметничка тврдина: Меѓународен конкурс за изработка на …