Погледнете како изгледа најголемиот аеродром во светот


„Морска ѕвезда“ е најголемиот аеродром во светот изграден во Кина. Аеродромот се наоѓа јужно од Пекинг во провинцијата Хебеи и зафаќа површина од 700.000 квадратни метри.

Аеродромот има четири писти и се очекуваат преку 600.000 летови годишно или има планови да превезува до 100 милиони патници и 4 милиони тони товар годишно.

Според површината, ова е најголемиот аеродром во светот.

Отворањето на аеродромот е планирано за 30 септември.


Видете следно

Јовица Ивановски со стихозбирката „Човек“ добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ за 2019 година

„Јовица Ивановски со стихозбирката „Човек” е добитникот на годинашната награда „Браќа Миладиновци”, која ја доделува …