Португалија ја продолжи работната недела


Уставниот суд на Португалија го одобри продолжувањето на работната недела во државниот сектор со пет часа до 40 часа, поддржувајќи ги напорите на владата за буџетските заштеди, пренесе Reuters.

Мерката беше усвоена од Владата во текот на летото, како спасувачка меѓународна програма за намалување на трошоците.

Опозициските политички партии се спротивставија, тврдејќи дека тоа ги поткопува правата на работниците.

Уставните судии го одобрија продолжувањето на работната недела со седум гласа “за” и шест “против”.


Видете следно

Министерот Спасовски на средба со словенечкиот колега Поклукар: Соработката на полициите од двете држави на извонредно високо ниво

„Соработката на полициите на Република Северна Македонија и Република Словенија е на извонредно високо ниво, …