epa10003790 A man uses a fuel pump at a garage forecourt in London, Britain, 09 June 2022. Data firm Experian Catalist reported that the average cost of fuel to fill a 55-liter car has now exceeded 100 British pounds (117 euro) for the first time. People in Britain are facing rising costs. Some, like petrol, are a consequence of the ongoing invasion of Ukraine as Europe tries to reduce its dependence from Russian oil. EPA-EFE/Neil Hall

Повторно пад на цената на нафтата


Цените на нафтата денеска на меѓународните берзи се намалија под 91 долар за барел поради стравувањата дека зголемувањето на каматните стапки во САД ќе предизвика рецесија, што ќе ја задуши побарувачката на нафта.

На лондонската берза цената на барел нафта за испорака во ноември се намали за 1,18 долари во споредба со вчера и се тргуваше за 90,82 долари.


На американската берза барел нафта за испорака во октомври поевтини за 1,31 долари и се тргуваше за 84,42 долари. Додека цената на барел нафта за испорака во ноември се намали за 1,33 долари во споредба со вчера и се тргуваше 84,03 долари. ми/


Видете следно

Извештај за финансиската стабилност на Народната банка: Обемот на трансакции со недвижности и цените се над претпандемичното ниво, засега нема посериозно зголемување на ризиците за финансиската стабилност, но потребно е внимателно следење

Обемот на трансакции со недвижности во 2021 година значително го надмина претпандемичното ниво, а растот …