Breaking News

Премиерот Ковачевски ќе го посети Институтот за македонски јазик


Премиерот Димитар Ковачевски и министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска денеска ќе го посетат Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“.

Посетата, како што соопшти владината прес-служба, се должи на завршувањето на Проектот за дигитализација на материјалите од картотеките. мс/сп/


2023-01-18 07:01:42, од Марија Спасовска

Скопје, 18 јануари 2023 (МИА)