Преминуваме на летно сметање на времето – Часовникот ќе се помести еден час напред


Летното сметање на времето ќе почне на 29 март во 2 часот наутро, и со тоа што часовникот ќе се помести еден час напред на 3 часот.

Летното сметање ќе заврши на 25 октомври во 3 часот, со поместување на стрелките еден час наназад.


Видете следно

Стаменковска Стојковски: Владата веднаш да преземе мерки за заштита на вработените во јавниот сектор

Скопје, 4 јуни 2020 (МИА) – Владата веднаш да преземе мерки за заштита на вработените …