Претседателката на Инспекцискиот совет Филиповска-Грашкоска: За четири дена спроведени над 11 илјади надзори, сите инспектори се на терен во интерес на здравјето на граѓаните


Претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска, на денешната прес-конференција во Владата ги презентираше наодите од инспекциските надзори од повеќе инспекциски служби во надлежност на Советот, кои интензивно се спроведуваат на терен, со цел да гарантираат целосно почитување на мерките на Владата за заштита од КОВИД-19.

Претседателката на Инспекцискиот совет соопшти дека во периодот од 19-22 март шест инспекторати направиле вкупно 11.358 надзори.

 


Видете следно

Кинескиот трговски суфицит во мај надминал 60 милијарди долари

Кинескиот трговски суфицит во надворешната трговија во мај изнесувал околу 60 милијарди американски долари (424 …