Презентација на ефектите од економските активности во ТИРЗ


Дирекцијата за технолошко индустриски и развојни зони денеска ќе ги презентира ефектите од економските активности во зоните и примената на новиот концепт на ТИРЗ.

На прес-конференцијата на која ќе се обрати директорот на ТИРЗ, Јован Деспотовски, ќе бидат презентирани деталите од компаративната анализа за економските активности во ТИРЗ од почетокот на годинава досега, реализираните и планираните странски инвестиции, како и преземените активности и иницијативи за поттикнување на инвестициите. бак/са/


Скопје, 14 септември 2021 (МИА)


Видете следно

Митреска: Мерките на централната банка избалансирани ‒ за поддршка на економијата и одржување на стабилноста

Вицегувернерката Ана Митреска на панел-дискусијата на „Вуд и компанија” за економијата и монетарната политика Вицегувернерката …