Прифатено барањето на превозниците дозволениот број патници да биде 75 отсто од возилата


Владата ја прифати согласноста на Комисијата за заразни болести по барањето на група општински и меѓуопштински превозници да се зголеми дозволениот број патници од 50 на 75 отсто во превозните средства.

Оваа одлука е донесена на денешната редовна 47. седница.

Ограничувањето на бројот на патници е воведено поради ковид пандемијата. мч/лв/

Скопје, 23 февруари 2021 (МИА) 


Видете следно

Бочварски и Сугарески на средба за подобра функционалност на граничните премини

Тековните активности за градежните проекти на Царинската управа за изградба или реконструкција на граничните премини …