Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар, се пониски за 1.0 % на месечно ниво


Според податоците на Државниот завод за статистика, во јули 2018 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар, се пониски за 1.0 % на месечно ниво, а за 0.5% на годишно ниво.

Во јули 2018, во споредба со јуни 2018 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски во групите Енергија за 0.7 %, Интермедијарни производи, освен енергија за 0.2 % и Нетрајни производи за широка потрошувачка за 1.7 %.

Во јули 2018, во споредба со јули 2017 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски во групите Енергија 7.5 % и Капитални производи 0.4 %.


Видете следно

Претседателот Пендаровски се обрати на отворањето на форумот на поранешни алумни на Маршал центарот

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски денеска во Охрид се обрати на отворањето на …