Прогнозата за кредитниот рејтинг на Русија беше деградирана


Прогнозата за кредитниот рејтинг на Русија беше деградирана од Standart & Poor’s и Fitch слезе во два последователни дена. Прогнозите се од “стабилни” во “негативни”.

Прогнозата за кредитниот рејтинг на Русија беше деградирана од ” стабилна” во ” негативна” од кредитните агенции Standart & Poor’s и Fitch. Според Fitch причината е во можноста за одложување на економскиот развој на земјата како последица од наметнатите од Запад економски санкции поради Крим.

Во исто време и двете агенции потврдија кредитниот рејтинг на Руската Федерација ” БББ “, кој е втор најнизок инвестиционен рејтинг.


Видете следно

Денеска гласаат 716 лица со Ковид-19 и во самоизолација, утре 8.852 болни, немоќни и хронично болни

Општинските изборни комисии прифатиле 716 барања од лица позитивни на коронавирусот или во самоизолација за …