Прскање против комарци во Скопје


Во текот на денот денеска ќе се реализира терестрична дезинсекција против ларви од комарци на подрачјето на Град Скопје.

„Терестричната дезинсекција против ларви од комарци, на подрачјето на Градот Скопје ќе се реализира на 5 август во текот на денот. Авионската дезинсекција, против ларви од комарци, на подрачјето на градот Скопје ќе се реализира на 6 август во раните утрински часови. Терестричната дезинсекција против возрасни форми на комарци ќе се одвива од 8 август до 11 август, во период од 22 до 3 часот, наредниот ден“, информираат градските власти.


Ако временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, таа ќе се изврши првиот нареден ден кога ќе бидат поволни временските услови, во истиот термин. Од Град Скопје препорачуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.


Видете следно

Општина Штип ќе ангажира 30 лица со ниски квалификации

Општина Штип ќе вработи 30 лица со ниски квалификации. Тие ќе бидат вклучени во проекти …