Quirky е компанија која ги собира најдобрите идеи во светот!


Дали некогаш сте имале брилијантна идеја за нов производ, но не знаете како да ја реализирате? Quirky постои, за да го реши овој проблем.

Секоја недела со седиште во Њујорк, компанијата разгледува повеќе од 2 илјади идеи од своите онлајн корисници (општество од околу 520 илјади пронаоѓачи) и избира 3-4, кои ќе ги реализира.

Со оваа едноставна, но брилијантна идеја, 26-годишниот Бен Кауфман, основач и СЕП на платформата, успева да привлече 97 милиони инвестиции (главно од вложување на инвеститори ) да изгради голем број партнерства и изгради мултимилионски бизнис, кој нуди практични решенија за стотици проблеми на луѓето во светот.

Како работи?

Quirky прави прототип, кои потоа се прима во платформата каде дискутираат корисниците (тие можат да понудат промени во дизајнот, функционалноста, соодветната цена и др.).

На следната фаза Quirky се поврзува со соодветен производител и готовиот производ се пушта во продажба на сајтот. При висок интерес, компанијата го пласира и во партнерските трговски синџири или онлајн продавниците, меѓу кои Best Buy, Target, Walgreens, Bed Bath & Beyond, Amazon и др.

Од своето основање во 2009 до сега компанијата има развиено 393 иновативни производи, има продадени милиони примероци. Очекувањата се приходите од продажба за 2013 да надминат 50 милиони долари.

Општо земено , Quirky произведува паметни и креативни производи кои служат за секојдневниот живот. Меѓу нив можат да се најдат иновативни електронски уреди, домашни апарати, кујнски апарати од најнова генерација и др.

Најуспешниот производ на компанијата е Pivot Power. До моментов од него се продадени над 660 илјади примероци.


Видете следно

Нова бензинска станица со брендот ОКТА отворена во Скопје

Започна со работа новата бензинска станица со брендот ОКТА, лоцирана во населбата Автокоманда, во Скопје. …