Раководството на ФФМ на Самит на ФИФА во Доха


Од 11. до 13. декември во Доха, Катар се одржува самит на ФИФА на кој учествуваат и в.д. претседателот на Фудбалската федерација на Македонија, Муамед Сејдини и генералниот секретар, Филип Поповски.

Раководството на ФФМ заедно со останатите членови на делегациите присутни во Доха и членовите на Извршниот комитет на ФИФА предводена од првиот човек Џани Инфантино во следните денови ќе разговаараат за низа важни прашања, а меѓу важните теми е евентуалниот почеток на Светска лига на нации под покровителство на ФИФА, можноста за проширување на бројот на учесници на Светското клупско првенство, прашања поврзани со женскиот фудбал, како и поголема и поефикасна имплементацијата на ВАР системот.

ФИФА постои заради промоција на фудбалската игра, да го штити нејзиниот интегритет и да им овозможува еднакви услови за натпреварување на сите. На овој самит верувам дека ќе се донесат решенија, преку конструктивни идеи и предлози, кои во индина ќе имаат многу поголемо позитивено влијание на различни области од општеството. Клучно за нас, а веројатно и за останатите асоцијации е тоа што имаме можност да разговараме и да ги објасниме промените со кои сите се соочуваме, да даваме предлози и со своите партнери да бараме најдобри решенија, вели в.д. претседателот на ФФМ, Муамед Сејдини.


Видете следно

Овчеполската житница станува извор на зелена енергија (видео)

Дел од некогашната овчеполска житница веројатно догодина ова време ќе стане извор на таканаречена „зелена …