Рамсторе го прослави својот 14. Роденден со многу награди, настани, и хуманитарни активности


Традиционално секоја година во месец октомрви/ноември Рамсторе маркетите организираат активности за наградување на своите потрошувачи. Па така, минатата недела на 02.12.2019 г.Рамсторе ја заокружија прославата на својот 14. Роденден ставајќи акцент на еколошката одговорност  со носечки слоган “Размислувај ЕКО” на двомесечната наградна игра која започна на 3.10.2019 и траеше до  20.11.2019  доделувајќи исклучителни награди како 14 скутери, 14 тротинети и 1 автомобил Toyota Hybrid.

Во присуство на голем број на посетители, случајни и дојдени токму поради наградната игра, беа прочитани имињата на среќните добитници, а на најсреќниот од нив Лирим Дика од Струга,  со телефонски повик му беше соопштена главната награда.

Рамсторе кој во Македонија почна со работа во 2005 година е дел од Мигрос Тиџарет А.Ш. еден од најголемите синџири на маркети во Р.Турција.

За 14 години колку што е присутен на македонскиот пазар, Рамсторе ги нуди своите услуги во 7 градови низ Македонија со вкупно 28 маркети со вкупна површина од 23.800 м2 и еден трговски центар Рамсторе Мол.

Главниот фокус на компанијата е насочен кон целта да оствари профитабилен пораст, превземајќи активности чувствителни кон општеството и околината. Воедно, се стреми да овозможи и уникатно искуство во пазарувањето преку спојување на ценовната структура, разновидноста на производите и кваллитетната услуга.

Рамстор поставува високи малопродажни стандарди, задоволни вработени, фер односи со своите добавувачи, еколошка одговорност и секако помош и грижа за оние кои им е најпотребна. Па така  по повод  14. роденден,  Рамсторе Македонија во насока на својата визија  заедно со своите вработени и потрошувачи уште еднаш ја покажа и докажа својата хумана страна (општествена одговорност) , организирајќи  хуманитарни активности, како крводарителна акција,  акција за донирање на храна како и акција за донирање на облека.

-Ние како компанија  ќе продолжиме да се вклучуваме во слични општествено одговорни проекти со  цел да го побудиме хуманиот дел  и да го поттикнеме чувството на солидарност на хумана димензија кај сите.  Веруваме дека секоја направена донација  ќе биде корисна за нашето општество, а воедно ќе им помогне на оние на кои им е најмногу потребна, истакнаа од компанијата.

 


Видете следно

Семејните винарии се претставија на Тиквешки вински салон

Кавадарци, 5 декември 2020 (МИА) – Семејните винарии се претставија на Тиквешки вински салон денеска …