Рекламирањето во видео платформата Youtube покажала просечно по 20 видео реклами на гледач


Минатата година бројот на видеата со рекламирање се зголемил за 9%, достигнувајќи 23%, покажуваат податоците на comScore.

Според истражувањето Американците поминале 4.1 милијарди минути во гледање на видео реклами. Во декември 2012 видеорекламната содржина достигнала до 53% од населението на САД.

Најмногу впечатоци има платформата Youtube, но не таа е рекордер по фреквенција на емитување на реклами. Сајтот за видеосподелување на Google покажал просечно по 20 видео реклами на гледач. Платформата Hulu емитувала просечно по 65 реклами на гледач.


Видете следно

Роденденски концерт со кинеската пијанистка Зи Зи

По повод 75 годишнината од формирањето, Филхармонија в четврток ќе одржи симфониски концерт симболично насловен …