Рекорден раст на цената на златото


Цената на златото денеска се искачи над 1.900 долари за унца, првпат од септември 2011 година.

На њујоршката берза „Комекс” ценатата на златото за испорака во август денеска се зголеми за 0,74 проценти или за 13,35 долари и се тргуваше за 1.9902,95 долари за унца.

Златото највисока цена од 1.911,6 долари за унца имаше во септември 2011 година.

И среброто бележи раст на цената од 1,41 отсто и се продаваше за 22,663 долари за унца за испорака во септември.
Њујорк, 24 јули 2020 (МИА)


Видете следно

Народната банка ги презеде сите мерки што ѝ беа на располагање за да ги заштити интересите на штедачите во „Еуростандард банка”

  По повод протестот на дел од штедачите во „Еуростандард банка” АД Скопје – сега …