С & П го потврди рејтингот на Русија


Меѓународната рејтинг агенција Standard & Poor’s (S & P) го потврди суверен кредитен рејтинг на Русија на “БББ-” со силна прогноза, објави ТАСК, наведувајќи ја најавата на S & P.

Можеме да преземеме негативни мерки во наредните 24 месеци ако се појават геополитички настани што ќе доведат до значително заострување на санкциите на странските влади против Русија, особено против големите државни енергетски компании или систематски значајните банки или секундарниот пазар на државен долг со обврзници, забележува рејтинг агенцијата.


Видете следно

Претседателот Пендаровски се обрати на отворањето на форумот на поранешни алумни на Маршал центарот

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски денеска во Охрид се обрати на отворањето на …