S & P ја зголеми прогнозата на Исланд


Меѓународната кредитна агенција Standard & Poor’s ја ревидираше перспективата на Исланд во позитивна насока. Од негативна и рејтинг ” BBB-/A3 ” во стабилна ситуација, доаѓа до намален фискален ризик за земјата.

Прогнозата го одразува мислењето на Агенцијата дека државната програма за олеснување на хипотеките нема да го зголеми севкупниот државен долг. Тоа ќе се случи под услов таа да се финансира од покачените буџетски приходи.

Агенцијата го потврди долгорочниот рејтинг на Естонија на ” AA-/A-1 + “. Прогнозата за земјата е стабилна. S & P се повикуваат на стабилната политичка ситуација.Видете следно

Општина Кисела Вода денеска додели нови 60 ваучери за новороденчиња, 22 за женски и 38 за машки деца.

Ваучерите во висина од 6000 денари на семејствата од Кисела Вода им ги подели секретарот …